czwartek, 9 lipca 2015

Frytki inaczej

2 komentarze:
 

Witajcie w naszej bajce!

Zaprosiliście miłość swojego życia, a nie wiecie, co podać? Usmażyliście byście frytki, bo wiecie, że je każdy uwielbia, ale boicie się posądzenia o brak kreatywności? Przygotujcie frytki z batatów.
Równie pyszne, a po stokroć ciekawsze.
Danie z tej pochodzącej z tropików bulwy oczaruje podniebienie każdego.


Składniki:
·         4 bataty, obrane i pokrojone w kliny
·         4 łyżki oliwy z oliwek
·         1 łyżeczka soli

Sposób przygotowania:
Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 stopni. Obtocz kawałki batata w oliwie z oliwki (lub posmaruj je przy pomocy pędzelka, jeśli należysz do osób eleganckich) i posól. Umieść na lekko posmarowanej oliwą blasze i piecz w piekarniku 20 minut (obróć w połowie pieczenia) do miękkości.  


#Amanda&Hubert

2 komentarze:

  1. Super! Uwielbiam zdrową, pieczoną wersję frytek!

    OdpowiedzUsuń
  2. Przymierzam się do batatów i wciąż coś wypada:)) Polecam też frytki z topinaburu, u mnie na blogu :))

    OdpowiedzUsuń